"Een oplossing voor iedere uitdaging!"

Blijf op de hoogte

Webdesign, SEO, internet marketing, accelerated mobile pages van google...

Accelerated mobile pages Google

Accelerated_mobile_pages_google_dsignonline.jpg

Google kwam begin oktober met de aankondiging van de volgende stap in de mobiele revolutie: Accelerated Mobile Pages (AMP). AMP's zijn bedoeld om gebruikers van Google op mobiele apparaten een nog betere en snellere gebruikerservaring te geven. Korte laadtijd van mobiele websites, geen onnodige vertraging meer bij het laden van je website!

AMP HTML is een manier om webpagina's met statische content te bouwen, met betrouwbare en snelle prestaties. Google's Accelerated Mobile Pages (AMP) is begin deze maand gelanceerd (door Google) om een einde te maken aan veel te trage pagina laadtijden (vooral bij het lezen van content op mobiele websites).

Hoe werkt dat dan die Accelerated Mobile Pages van Google?
Google's AMP geeft snelheid aan het laden van webpagina's, door het weglaten van zaken die je niet altijd perse nodig hebt (vertragende elementen zoals afbeeldingen en video's) op mobiele websites. Je wilt op je mobiel natuurlijk snel kunnen lezen wat je zocht, zonder lang te moeten wachten op het laden van filmpjes of plaatjes. Hoe sneller je ziet wat je zocht, hoe beter. Accelerated Mobile Pages (AMP) zorgt voor betrouwbare prestaties op mobiele telefoons, door het weglaten of beperken van sommige delen van HTML, CSS en JavaScript. AMP HTML is volledig gebouwd op al bestaande webtechnologie√ęn. Het is in die zin dus vooral de kunst van het weglaten.. Lees meer over Google's AMP.

GOOGLE advertenties vertraagd geladen
Advertenties hebben bij amp html een lagere prioriteit dan doorgaans, waardoor de iframes met advertenties pas geladen worden als de content al op het scherm staat. Websitebeheerders kunnen statistieken vergaren met behulp van tracking pixels, maar wel zonder gebruik van javascript.

GitHub voorbeelden en uitleg
Het AMPproject is verplaatst van GitHub, naar https://www.ampproject.org/ (inclusief voorbeelden en uitleg). Google stelt zijn caching-infrastructuur van servers over de hele wereld beschikbaar om pagina's sneller beschikbaar te maken. Er zijn al veel grote sites die meedoen met het project en die beloven om pagina's in amp html te gaan tonen, waaronder die van de BBC, Buzzfeed, Mashable, The Wall Street Journal, The Guardian en het Nederlandse Nrc.nl.

GOOGLE demonstratie AMP
Bekijk hier de smartphone-versie demo AMP van Google. Google geeft aan dat het gebruik van amp html te zien zal zijn in de zoekresultaten van de Google zoekmachine. Naast Google staan ook Twitter, LinkedIn, Pinterest en Wordpress.com in de lijst van deelnemers. In hoeverre de zoekmachine resultaten daadwerkelijk beter zullen uitpakken is nog even afwachten. Binnenkort meer over. Accelerated Mobile Pages.

Accelerated Mobile Pages (AMP) van Google !