"Een oplossing voor iedere uitdaging!"

Blijf op de hoogte

Webdesign, SEO, internet marketing, accelerated mobile pages van google...

Writer's block op social media?

writers_block_op_social_media_dsignonline.jpg

Writer’s Block op Social Media? 7 Manieren om je Creativiteit een Kickstart te geven

Als er een miljoen dingen op je to-do-lijst staan, schiet creatieve tijd er vaak bij in. Toch is het één van de belangrijkste – en vaak vergeten – aspecten van jouw rol als social media manager. Een gebrek aan tijd voor creatieve input is dan ook niet goed voor je strategie.

Als er geen ruimte is om vindingrijk te denken en schrijven raak je al gauw verstrikt in luie tactieken. Maar hoe blijf je creatief? En hoe maak je tijd om vooruitstrevend te blijven?

7 manieren om je creativiteit een boost te geven

1. Verander van werkplek

Werk niet telkens op dezelfde plek. Maak verschillende plekken op kantoor geschikt om te werken en verhuis af en toe. Een nieuwe omgeving stelt je open voor nieuwe perspectieven en is zo bevorderlijk voor je creativiteit. Probeer in ieder geval twee keer per dag te verhuizen.

2. Ga naar buiten

Het merendeel van de tijd besteden we binnen. Of het nu op kantoor, in de auto, thuis of in het fitnesscentrum is – de mens spendeert 90% van zijn tijd binnen. Het zal geen verrassing zijn dat buitenlucht je goed kan doen. Naast het verlagen van stress geeft het je ook vaak een heldere blik op zaken. Benut bijvoorbeeld je lunch voor een korte wandeling.

3. Train je hersenen

Cognitieve activiteiten als lezen, een instrument bespelen of een vaardigheid (zoals een taal) leren, zijn zeer voordelig voor je hersenpan. Heb je moeite met het verzinnen van een nieuwe Tweet? Blijf niet een hele avond piekeren! Focus je eens op iets totaal anders om je hersenen te trainen. De volgende dag zal je het eenvoudiger vinden om iets creatiefs te bedenken.

4. Maak een takenlijst

Als je hoofd vol zit met afspraken en te verrichten handelingen, zal het lastig zijn om creatief te denken en schrijven. Met een dagelijkse to-do-lijst maak je inzichtelijk welke zaken prioriteit hebben boven minder belangrijke zaken.

5. Luister naar muziek

Soms kan kantoorpraat te veel worden. Korte gesprekken en kleine vergaderingen kunnen in de weg zitten van je concentratie. In dit geval biedt muziek een verlichting. Heb je moeite om te werken met muziek aan? Maak een lijst met muziek zónder tekst.

6. Neem korte pauzes

Korte intervallen zijn een perfecte manier om gemotiveerd te blijven. Zoals onderzoek laat zien, zijn we productiever als we onze dagelijkse werkroutine opdelen. Werk dus niet aan één stuk door! Tactieken als de Pomodoro Techniek zijn gebaseerd op getimede focussessies met veel pauzes om je productiviteit op te krikken.

7. Bezoek sociale sites

Haal je inspiratie uit andere experts in jouw werkveld. Volg merken die je inspireren op social mediakanalen. Of dat nu op Twitter, Facebook of zelfs Snapchat is, doet er niet toe. Zolang jij maar creativiteit weet te halen uit hun pagina’s.

Essentiële tools die je op weg kunnen helpen

Het is soms niet eenvoudig om je creativiteit op een hoog peil te houden. Daarom hier enkele handige tools die je scherp en productief kunnen houden.

Headspace

Schrijven vereist vaak stilte en rust; zowel in je omgeving als je hoofd.Headspace is een mindfulness- en meditatie-app die je leert ontspannen en je gedachten opladen. Begin met “take ten”, een gratis 10-daags programma waarin je de basis van meditatie kunt leren.

Lumosity

Als je brein eens toe is aan een goede inspanning, biedt Lumosity een oplossing. Een aantal cognitieve games, ontwikkeld door wetenschappers en game designers, trainen je hersenen en leren je focussen.

The Most Dangerous Writing App

Ben jij toe aan een strenge autoriteit om je schrijfvaardigheden op peil te houden. De als “sadistisch” omschreven The Most Dangerous Writing App verwijdert alles wat je geschreven hebt als je vijf seconden stopt met schrijven.

TheSkimm

Word elke morgen wakker met nieuws in je inbox. TheSkimm geeft je een overzicht van voor jou relevante nieuwsitems. Zo skim je in enkele minuten door alles dat je moet weten.

Bloglovin

Een populaire app om nieuwe blogs te ontdekken op het gebied van mode, eten, doe-het-zelven en reizen. Met Bloglovin heb jij al jouw favoriete blogs op één plek en altijd binnen handbereik.

Time Out

Als je volledig geconcentreerd aan het werk bent, vergeet je vaak even op te staan en rond te lopen. Time Out herinnert je wanneer het tijd is om een welverdiende pauze te nemen. Zo neem je tijd om je creativiteit en productiviteit weer op te laden.

Evernote

Evernote is een notitie-app waarin je een waslijst aan taken kwijt kunt. Dit helpt je overzicht creëren en focussen op creativiteit.

Spotify

Een eenvoudige manier om muziek te luisteren, playlists te bouwen en je vrienden te volgen – én inmiddels wereldwijd een succes. Gebruik Spotify om instrumentale nummers te zoeken die de werkstress verlichten en je helpen concentreren.

Focus

Als je dagelijks tussen honderden taken switcht, wordt schrijven soms bijna onmogelijk. Focus richt jouw takenlijst in op basis van je persoonlijke voorkeuren. Je doet zo dus letterlijk waar je zin in hebt.

Door eens af te stappen van gewoontes op de werkvloer (en met behulp van een aantal handige tools), leer je doordachter schrijven voor social media. Een heldere, gefocuste geest bevordert de productiviteit. Je zult het eenvoudiger én leuker vinden om je publiek op een creatieve manier te bereiken.