Skip to main content
Google's E.E.A.T. Principe: Jouw Sleutel tot Betere SEO en Conversie

Google's E.E.A.T. Principe: Jouw Sleutel tot Betere SEO en Conversie

Google blijft de spelregels voor SEO evolueren, en de laatste wijziging die ze hebben geïntroduceerd voegt een nieuwe dimensie toe aan de beoordeling van de kwaliteit van je inhoud. Google's E.A.T. principe, dat staat voor Expertise, Autoriteit, en Betrouwbaarheid, heeft een extra "E" gekregen, die staat voor Experience (Ervaring). Wat betekent dit nu voor jouw online aanwezigheid?

De rol van Ervaring in E.E.A.T.

Ervaring is een nieuwe en cruciale factor die Google nu in overweging neemt bij het beoordelen van de kwaliteit van inhoud. Eerstehands ervaringen worden nu meer gewaardeerd, waardoor de authenticiteit van je inhoud verbetert. Of je nu een productrecensie schrijft of een dienst aanbeveelt, de eerstehands ervaring kan de impact en waarde van je inhoud aanzienlijk verhogen.

Het belang van ervaring voor Google

Google streeft ernaar om gebruikers de meest nuttige en relevante zoekresultaten te leveren. De toevoeging van ervaring aan hun beoordelingscriteria onderstreept dit commitment en benadrukt het belang van praktische, persoonlijke kennis, met name bij onderwerpen die een significante impact kunnen hebben op iemands leven, gezondheid of financiële stabiliteit.

Hoe verbeter je de E.E.A.T. score van je website?

Met de toevoeging van Ervaring aan het E.A.T. principe, is het nu belangrijker dan ooit om niet alleen te focussen op je expertise, autoriteit en betrouwbaarheid, maar ook op de ervaring die je in je inhoud kunt brengen. Hier zijn enkele strategieën:

  1. Creëer waardevolle inhoud: Zorg ervoor dat je inhoud goed onderzocht, nauwkeurig en nuttig is voor je bezoekers. Benadruk de eerstehands ervaringen die je hebt met het onderwerp van je inhoud.

  2. Bouw je online reputatie op: Wees actief op sociale media, neem deel aan vakdiscussies en promoot jezelf en je merk. Laat je autoriteit in je vakgebied zien en bouw vertrouwen op met je publiek.

  3. Toon je expertise en ervaring: Gebruik je kennis en ervaring om unieke, diepgaande inhoud te creëren die je publiek nergens anders kan vinden.

  4. Zorg voor betrouwbaarheid: Zorg ervoor dat je website transparant en betrouwbaar is. Maak duidelijk wie verantwoordelijk is voor de inhoud en waarom diegene gekwalificeerd is om het te schrijven.

Het E.E.A.T. principe biedt een krachtig raamwerk voor het creëren van inhoud van hoge kwaliteit die niet alleen je SEO kan verbeteren, maar ook een meer authentieke en waardevolle ervaring kan bieden aan je bezoekers. Met de toevoeging van Ervaring aan het E.A.T. principe, is het nu het perfecte moment om je strategie voor inhoud te herzien en je online aanwezigheid te versterken.

Webdesign

Fullservice webdesign & mediabureau in Groningen: websites, webdesign en meer.. | Beter scoren in Google? Meer geld verdienen met je website? We hebben een oplossing voor iedere uitdaging!

Op zoek?

Wil je een website laten maken? Zoek je een grafisch ontwerper of webdesigner in Groningen? Heb je een vraag of wil je gewoon eens sparren? Bel of kom langs.

Contact

Dsignonline
Full-service mediabureua

Locatie Boterdiep 63
9712 AK Groningen

Locatie Daalwijkdreef 47
1103 AD Amsterdam

Correspondentie adres
Van Sijsenstraat 57a
9724 NM Groningen

+31(0)50 7850339
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.