Skip to main content
Growth Hacking - oei ik groei

Growth Hacking - oei ik groei

Ik wed dat ik niet de enige ben die nog nooit gehoord had van growth hacking! Ha! Dat is het onderwerp van vandaag. In eerste instantie was ik in de veronderstelling dat het hier een oud Chinees volksgebruik betrof dat de concurrent een kopje kleiner zal maken. Het tegendeel is natuurlijk waar, het is een wetenschap gericht op groei. Een beroep! Growth hacking zorgt met ogenschijnlijk weinig moeite voor enorme resultaten.

Juist gisteren heb ik een spreuk uitgeprint, voor mezelf en mijn geliefden, om in het voorhoofd te houden; Alles is fascinerend als je je er maar lang genoeg in verdiept, van Bill Bryson. Bryson is een schrijver uit 1951 die het geluk had in 1975 te trouwen met zijn vrouw, Cynthia Billen. I kid you not. In Amerika is het misschien wel net zo’n gewone naam als hier Jansen of De Bruin zijn, maar bij mij ging het licht eventjes uit toen ik het las…Bill is een vriendelijk ogende man, baard, bril, en dus die wens om zich lang in dingen te verdiepen.
Ben ik weer terug bij growth hacking. Dat vergt voor een leek als ik toch wel een fikse dosis verdiepingsdrang die van ver moet komen. En warempel, als ik verder kijk dan mijn neus lang is (Anita Meijer zong dat ooit in een Engelstalig liedje: when you look further than your nose is long en deed daar alle Engelssprekende mensen mee opkijken die dat hoorden, het is echt geen Engels spreekwoord of gezegde) zie ik dat er al heel veel over te vinden is.

Wat te denken van De Vijf P’s?! Ik licht er één uit, Plan. Daarover schrijft een kenner ‘…Wat is het lange termijn doel voor je bedrijf, wat is de uitkomst die je wilt hebben? Heb je aandeelhouders die groei willen zien, of winst? Ben je op zoek naar financiering van een VC? Wil je je bedrijf naar de beurs brengen? Wil je heel succesvol zijn in je thuisland, of internationaal? Geef dan je strategie vorm op basis van die uitkomst. Zorg ervoor dat alle tactische en operationele beslissingen daarop ingericht zijn. Als je eenmaal in de afkortingen verstrikt geraakt bent, moet je toch werkelijk álles opzoeken merk ik. VC kan volleybalclub betekenen maar in dit kader is dat onwaarschijnlijk. Venture Capital ligt meer voor de hand. Mijn laptop kent het al; er komt geen rood stippellijntje onder dat woord. Venture betekent letterlijk onderneming. ‘… op zoek naar financiering…’, is ook zo’n eenvoudig zinnetje waar menigeen geen oplossing voor weet wil ik wedden. De oplossing is er niet als je op nagenoeg alle vragen, heel positief, ja! zegt. Want dat wil iedereen, ja, aandeelhouders die groei willen zien en winst ja. Financiering ja, naar de beurs ja! Succesvol in binnen- en buitenland, ja! Voor de beoordeling van de Planvragen helpt mij het niks. Als je je strategie vorm kan geven op basis van de uitkomst – ja, ja, ja! - heb je daar vast een opleiding voor gevolgd. Een eenvoudig mens kan dit alles niet zomaar. Dus hack ik growth? Bij lange na nog niet, maar het principe is begrijpelijk; hoe maak je een beginnend bedrijf zo snel mogelijk groot en sterk. Oei ik groei voor bedrijven zeg maar.

 

- Internettermen en impressies met een persoonlijk tintje, door Monique -

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Wil je inhoudelijk meer weten over Growth Hacking? >> Growth Hacking of bekijk ons volgende artikel Growth Hacking 2.0
Benieuwd wat Dsignonline kan betekenen voor jouw bedrijf of merk? Kijk op onze website voor meer informatie >> dsignonline.nl of bel 050-7850339

Webdesign

Fullservice webdesign & mediabureau in Groningen: websites, webdesign en meer.. | Beter scoren in Google? Meer geld verdienen met je website? We hebben een oplossing voor iedere uitdaging!

Op zoek?

Wil je een website laten maken? Zoek je een grafisch ontwerper of webdesigner in Groningen? Heb je een vraag of wil je gewoon eens sparren? Bel of kom langs.

Contact

Dsignonline
Full-service mediabureua

Locatie Boterdiep 63
9712 AK Groningen

Locatie Daalwijkdreef 47
1103 AD Amsterdam

Correspondentie adres
Van Sijsenstraat 57a
9724 NM Groningen

+31(0)50 7850339
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.