Skip to main content
Robot 2.0

Robot 2.0

Ook benieuwd naar Robot 2.0 ? Lees het nieuwste robot-blog of bekijk de video van BBC over China's robot revolution!

Ging ik enkele maanden geleden nog een telefoonwinkel in en kwam ik in die ene winkel ter wereld een robot tegen als winkelbediende, nu kunnen we gefrituurde kip bestellen bij een robot in China. Een schattige robot! En een virtuele zo lijkt het, er loopt geen robot in de bediening.

Ik zie mijzelf tijdens een verjaardagspartijtje met een hele ris kinderen binnenstappen... Die willen zo’n robot allemaal wel aanspreken. Dan mag ik in de auto onderweg wel oefenen wie wat zegt anders komt het niet goed. Nu kan je de bestelling wel cancelen, maar daar wordt de robot verdrietig van. Zit je straks met een hele horde huilende kindertjes omdat hun nieuwe vriendje emotioneel reageert. :-) Als ik met een groepje ouderen zou gaan, à la Geer en Goor, zou ik onderweg in de auto heel andere voorbereidingen treffen; ouderen zouden de robot misschien meer wantrouwen. Als ze al van gefrituurde kipstukken houden…

"Ma, luister, we gaan naar een eetgelegenheid waar je je bestelling tegen een robot kan zeggen, en meteen je eigen muziek kan uitzoeken." Hahahahahaha! Mijn moeder hangt slap van het lachen tegen haar zijraam. Van de achterbank hoor ik tante Ina met een benepen stemmetje vragen "Een robot? Ik geloof niet dat ik dat wil." En bridgevriendin Joke doet een duit in het zakje: "Oh, ja, daar weet ik meer van dan je denkt hoor, mijn kleinkinderen hebben het me verteld. Ik geloofde het eerst ook niet! Maar er is een leuk filmpje op joeptoep. Of nee, het was op de biebiesie. Dat was het!" Waarop ik zeg: "Jongens, het maakt niet uit, we gaan eerst eens rustig uitstappen en naar binnen. Dan kijken we waar we willen zitten. Tante Joke, wil je een arm? Ma, wacht, ik pak je rollator. Tante Ina, kom maar uit de auto, ik help je in de rolstoel."

Binnen kijken mijn dames direct in het rond of ze een robot zien tussen de tafeltjes. Tante Ina heeft weet het al en zegt "ik ga meteen aan dat tafeltje zitten, wil jij even een stoel weghalen lieverd, dan kan ik met mijn rolstoel daar zitten". Mijn moeder trekt aan mijn mouw. Laten we mijn muziek aanvragen. Ik denk aan de vijfde Symphonie van Tchaikovsky. De vijfde zeker, die vind ik ook mooi, mam, is fijn ritmisch eten.

We eten uiteindelijk allemaal hetzelfde, met een mild sausje. Dat vinden veel ouderen lekkerder dan uitgesproken smaken. Kinderen ook, bij hen hoef je doorgaans niet aan te komen met een pittig gerecht. We aten kinderporties, die de robot zonder meer doorgaf aan de keuken. De robot zag al die oudere meisjes en moet hebben gedacht ja, deze dames knabbelen een kleine maaltijd lekker weg - gefrituurde kip is knapperig, daar hebben ze genoeg aan. De muziek verhief de smaak.

 

Monique

Webdesign

Fullservice webdesign & mediabureau in Groningen: websites, webdesign en meer.. | Beter scoren in Google? Meer geld verdienen met je website? We hebben een oplossing voor iedere uitdaging!

Op zoek?

Wil je een website laten maken? Zoek je een grafisch ontwerper of webdesigner in Groningen? Heb je een vraag of wil je gewoon eens sparren? Bel of kom langs.

Contact

Dsignonline
Full-service mediabureua

Locatie Boterdiep 63
9712 AK Groningen

Locatie Daalwijkdreef 47
1103 AD Amsterdam

Correspondentie adres
Van Sijsenstraat 57a
9724 NM Groningen

+31(0)50 7850339
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.