"Een oplossing voor iedere uitdaging!"

Blijf op de hoogte

Webdesign, SEO, internet marketing, accelerated mobile pages van google...

Wat je profielfoto over je zegt

Wat_je_profielfoto_over_je_zegt_dsignonline.jpg

Of je nu voor een ietwat wazige selfie kiest of een tot in de puntjes verzorgde foto van jezelf; je profielfoto zegt meer over je dan je zou denken. Ben jij benieuwd wat? Laten we hier eens naar kijken.

In een recente studie van de Universiteit van Pennsylvania en de Shahid Bersheti Universiteit werden enkele duizenden profielfoto’s op Twitter onder de loep genomen om op basis hiervan karaktereigenschappen van de gebruikers te voorspellen.

Je profielfoto zegt meer over je dan je zou denken.

Volgens de onderzoekers was het logisch dat ze hierin slaagden. Volgens hen kies je namelijk erg bewust de foto die online je karakter mag vertegenwoordigen., dus is je profielfoto een belangrijke indicator van je persoonlijkheid.

OPEN: ben je een open persoon? Dan heb je volgens het onderzoeksteam waarschijnlijk een esthetische mooie, scherpe foto. Over het algemeen is hij niet erg kleurrijk en sta je er met een neutrale emotie op je gezicht op. Óf laat je je gezicht juist helemaal niet zien.

EXTRAVERT: voor de extraverte mensen onder ons geldt dat die juist meestal een kleurrijke foto hebben, het liefst met vrienden erbij.

MILD/MEEGAAND: ook veelal kleurrijke profielfoto’s, al zijn ze vaak minder scherp en soms zelf een beetje overbelicht.

ORDELIJK/GEWETENSVOL: een overduidelijk kleurrijke foto waar je het liefst met een dikke, vette smile op staat.

NEUROTISCH: als één van de weinigen een doffe foto. Als er een gezicht op deze foto staat is het ook meestal een negatieve emotie.

En? Herken jij jezelf hierin? Of ben je toch stiekem onbewust een tikkeltje neurotisch? Laat het ons weten hoe jij hierover denkt in de reacties!

Ricardo Brouwer (1991) is presentator, schrijver, zingt nu en dan een nootje, gek op cultuur én ademt social media. Enige tijd heeft hij gewerkt als social media marketeer en is nog steeds dagelijks met dit fenomeen bezig. Wekelijks geeft hij ons tips én weetjes over sociale media.