Skip to main content
Wat je profielfoto over jou zegt

Wat je profielfoto over jou zegt

Of je nu voor een ietwat wazige selfie kiest of een tot in de puntjes verzorgde foto van jezelf; je profielfoto zegt meer over je dan je zou denken. Ben jij benieuwd wat? Laten we hier eens naar kijken.

In een recente studie van de Universiteit van Pennsylvania en de Shahid Bersheti Universiteit werden enkele duizenden profielfoto’s op Twitter onder de loep genomen om op basis hiervan karaktereigenschappen van de gebruikers te voorspellen.

Je profielfoto zegt meer over je dan je zou denken.

Volgens de onderzoekers was het logisch dat ze hierin slaagden. Volgens hen kies je namelijk erg bewust de foto die online je karakter mag vertegenwoordigen., dus is je profielfoto een belangrijke indicator van je persoonlijkheid.

OPEN: ben je een open persoon? Dan heb je volgens het onderzoeksteam waarschijnlijk een esthetische mooie, scherpe foto. Over het algemeen is hij niet erg kleurrijk en sta je er met een neutrale emotie op je gezicht op. Óf laat je je gezicht juist helemaal niet zien.

EXTRAVERT: voor de extraverte mensen onder ons geldt dat die juist meestal een kleurrijke foto hebben, het liefst met vrienden erbij.

MILD/MEEGAAND: ook veelal kleurrijke profielfoto’s, al zijn ze vaak minder scherp en soms zelf een beetje overbelicht.

ORDELIJK/GEWETENSVOL: een overduidelijk kleurrijke foto waar je het liefst met een dikke, vette smile op staat.

NEUROTISCH: als één van de weinigen een doffe foto. Als er een gezicht op deze foto staat is het ook meestal een negatieve emotie.

En? Herken jij jezelf hierin? Of ben je toch stiekem onbewust een tikkeltje neurotisch? Laat het ons weten hoe jij hierover denkt in de reacties!

 

Ricardo (Jazeker, Ricardo Brouwer voorheen marketeer en nu in de politiek)

Webdesign

Fullservice webdesign & mediabureau in Groningen: websites, webdesign en meer.. | Beter scoren in Google? Meer geld verdienen met je website? We hebben een oplossing voor iedere uitdaging!

Op zoek?

Wil je een website laten maken? Zoek je een grafisch ontwerper of webdesigner in Groningen? Heb je een vraag of wil je gewoon eens sparren? Bel of kom langs.

Contact

Dsignonline
Full-service mediabureua

Locatie Boterdiep 63
9712 AK Groningen

Locatie Daalwijkdreef 47
1103 AD Amsterdam

Correspondentie adres
Van Sijsenstraat 57a
9724 NM Groningen

+31(0)50 7850339
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.