Skip to main content

Is dat echt een vak, webdesign?

Ook wel eens deze vraag gehad als webdesigner?

Na 20 jaar websites ontwerpen en bouwen, kom ik deze vraag helaas nog veel te vaak tegen. Uitspraken als, oooh maar dat is toch alleen knippen en plakken, dat heb je toch zo klaar? Ik was hierover in gesprek met de Simone Levie en deel graag een grappig momentje met je.

Waarom duurt het zo lang?

Goed werk heeft tijd nodig. Een website is niet zomaar een digitaal visitekaartje; het is een interactief platform dat een bedrijf vertegenwoordigt. Het moet functioneel, aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk zijn. Dat betekent dat we niet alleen bezig zijn met het ontwerpen, maar ook met het testen, aanpassen en weer testen. En ja, dat kost tijd.

De balans tussen kunst en wetenschap

Webdesign is een unieke combinatie van kunst en wetenschap. We moeten creatief zijn om een aantrekkelijk ontwerp te maken, maar ook analytisch om te begrijpen hoe gebruikers zich gedragen. Het is een voortdurende cyclus van leren, afstemmen, testen, aanpassen en verbeteren.

Websites maken onderschat

Voor wie me nog niet kent, ik ben Marieke, en vanuit mijn passie voor webdesign wil ik iets met jullie delen. Ik werk al jaren in deze branche en heb het allemaal gezien: van klanten die denken dat webdesign een fluitje van een cent is tot mensen die vragen: "Geloof jij dat webdesign een echt vak is?" Ja, je leest het goed. Dus, laten we eens duiken in de vaak misbegrepen wereld van webdesign.

Dat kan mijn neefje van 12 ook

Ah, de klassieker. Wie heeft er niet gehoord dat iemands neefje, nichtje, of de buurjongen een website kan maken? Natuurlijk, iedereen kan een basiswebsite in elkaar zetten met behulp van sjablonen. Maar laten we eerlijk zijn, een professionele website vereist veel meer dan dat. Het gaat om de gebruikerservaring, de laadsnelheid, de SEO-optimalisatie, en nog veel meer. En laten we het belangrijkste niet vergeten: het moet er ook nog eens goed uitzien!

De psychologie achter de site

Wist je dat de kleur blauw vertrouwen wekt? Of dat een te klein lettertype mensen kan afschrikken? Elke keuze die we maken, van de lay-out tot de knoppen, heeft een psychologisch effect op de bezoeker. Dus de volgende keer dat je denkt dat webdesign simpel is, denk dan aan de uren die we besteden aan het perfectioneren van elk klein detail.

Conclusie

Dus, is webdesign een echt vak? Absoluut! Het is een vakgebied dat een breed scala aan vaardigheden vereist, van technische kennis tot flexibiliteit, een goed oog voor esthetiek, inlevingsvermogen, tact en strategisch inzicht. Dus de volgende keer dat iemand het belang van webdesign bagatelliseert, stuur ze dan gewoon door naar dit blog. 😉

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Liefs, Marieke

Winstgevende website laten maken in Groningen of Amsterdam

Wil je jouw concurrenten echt voorblijven? Dan kom je er niet meer met alleen maar een mooie website. Wanneer je voor jouw bedrijf een website gaat laten maken bij Dsignonline, ben je verzekerd van de beste aanpak en de beste zorg voor jouw website. Full serivce internetbureau Dsignonline gaat veel verder dan een gewoon webdesign bureau. 

Wij geloven in volledig en pro-actief ontzorgen, persoonlijke benadering, synergie en samenwerking, uitblinken door vakmanschap en passie. En wij begrijpen JOUW business!

Webdesign

Fullservice webdesign & mediabureau in Groningen: websites, webdesign en meer.. | Beter scoren in Google? Meer geld verdienen met je website? We hebben een oplossing voor iedere uitdaging!

Op zoek?

Wil je een website laten maken? Zoek je een grafisch ontwerper of webdesigner in Groningen? Heb je een vraag of wil je gewoon eens sparren? Bel of kom langs.

Contact

Dsignonline
Full-service mediabureua

Locatie Boterdiep 63
9712 AK Groningen

Locatie Daalwijkdreef 47
1103 AD Amsterdam

Correspondentie adres
Van Sijsenstraat 57a
9724 NM Groningen

+31(0)50 7850339
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.