Skip to main content
Webdesigner

Webdesigner

Wat is een goede webdesigner?

Webdesign is een belangrijk onderdeel van elke website in een een zeer competitief veld. Maar hoe val je op in deze drukke markt? Hier zijn enkele zaken om te overwegen bij het kiezen van een webdesigner.

Webdesigner voorbeelden

Het eerste waar je naar moet kijken is of de ontwerper een portfolio heeft of niet. Een portfolio is een verzameling websites die de ontwerper heeft gemaakt. Als je op zoek bent naar een webdesigner die gespecialiseerd is in het maken van op maat gemaakte websites, dan wilt je er een vinden die meerdere sites gemaakt heeft. Je zou ook voorbeelden moeten kunnen zien van het werk dat de ontwerper eerder heeft gedaan. Als de webdesigner geen portfolio heeft, moet je goed uitkijken voor je diegene inhuurt. Je wilt een professional inhuren die weet wat hij of zij doet.

Webdesigner specialisaties

Het tweede  waar je aan moet denken bij het kiezen van een webdesigner, is of je iemand wilt die gespecialiseerd is in grafisch ontwerp of codering. Er zijn veel verschillende soorten webdesigners. Grafisch ontwerpers maken lay-outs en ontwerpen voor websites, terwijl programmeurs code schrijven die ervoor zorgt dat websites goed functioneren. Als je op zoek bent naar een grafisch ontwerper, zul je waarschijnlijk regelmatig met de ontwerper samenwerken. Een programmeur daarentegen kan een of twee keer met je samenwerken voordat hij weer verder gaat met een volgend project.  Zoek je een webdesigner die gespecialiseerd is in zowel grafisch ontwerp als codering, zoek dan iemand die ervaring heeft met het werken met Joomla of WordPress. Je wilt een webdesigner vinden die de basisprincipes van HTML- en CSS-codering begrijpt, en dat is wat WordPress en Joomla! laat werken.

Eén webdesigner of een heel team van ontwerpers?

Het derde waar je aan moet denken bij het selecteren van een webdesigner, is of je wilt dat één persoon jouw site ontwerpt of dat je liever met een team werkt. Als je met een team werkt, kun je waarschijnlijk meerdere ontwerpers bij het proces betrekken. Je kunt er ook voor kiezen om een freelancer in te huren die gespecialiseerd is in bepaalde gebieden, zoals grafisch ontwerp of programmeren.

Grafisch ontwerpers

Grafisch ontwerpers richten zich op visuele elementen zoals typografie, kleur en lay-out. Ze gebruiken vaak Adobe Photoshop of Illustrator om ontwerpen te maken.
UI/UX designers focussen op user experience (UX) en interaction design. Zij zorgen ervoor dat de site intuïtief en effectief werkt. Ze houden ook rekening met de manier waarop gebruikers met de site zullen omgaan, via desktopcomputers, tablets, smartphones, enz. Als je op zoek bent naar een grafisch ontwerper, dan zul je iemand willen vinden die ervaring heeft met het maken van logo's, brochures, flyers en ander drukwerk. Een goede grafisch ontwerper moet in staat zijn om een strakke, professionele uitstraling voor jouw site te creëren zonder afbreuk te doen aan de functionaliteit van uw site. Een goed grafisch ontwerper zal de stijl van de verschillende elementen (logo, drukwerk, website) ook naadloos bij elkaar aan laten sluiten.

UI/UX-designers

UX-designers

User Experience (UX)-ontwerpers richten zich op het maken van websites die gemakkelijk te gebruiken en te navigeren zijn. Ze werken nauw samen met ontwikkelaars om ervoor te zorgen dat de site er goed uitziet en goed werkt op meerdere apparaten.
UI-ontwerpers zorgen ervoor dat de gebruikersinterface (de knoppen, menu's en andere elementen) intuïtief en gemakkelijk te begrijpen is. Ze werken vaak samen met grafische ontwerpers om ervoor te zorgen dat de visuele aspecten van de site passen bij de merkidentiteit.

Motion Graphics designers
Ontwerpers van bewegende beeld en animaties, werken nauw samen met andere creatieve professionals om motion graphics te produceren voor websites, televisieprogramma's, films en meer. Ze gebruiken vaak After Effects-software om animaties te maken.
Motion graphic-artiesten maken geanimeerde sequenties met behulp van computergraphics. Deze sequenties kunnen worden gebruikt in advertenties, films, muziekvideo's en meer.
Video-editors bewerken videobeelden tot een eindproduct. Ze kunnen meerdere stukjes video samenvoegen tot een korte film of tv-show.

Gebruikerservaring (UX) en interactieontwerpers

Als je op zoek bent naar een webdesigner die ervaring heeft met het maken van motion graphics, dan moet je overwegen een van hen in te huren. Een motion graphic designer maakt animaties die helpen een verhaal visueel te vertellen. Deze animaties kunnen worden gebruikt op websites, sociale mediaplatforms of ander digitaal marketingmateriaal. Ontwerpers van bewegende beelden maken video's, GIF's en interactieve elementen die op een webpagina kunnen worden ingesloten. Je wilt een ontwerper vinden die gespecialiseerd is in bewegende beelden als je iets unieks en opvallends wilt maken.

Nieuwe site bouwen vanaf scratch?

Wil je dat ze helemaal vanaf scratch een nieuwe site maken? Of gebruik je liever een bestaand sjabloon? Als je op zoek bent naar iets eenvoudigs, dan kun je misschien beter een gratis online tool gebruiken, zoals Squarespace of Wix. Deze sites bieden sjablonen die je eenvoudig kunt aanpassen en waarmee je jouw eigen inhoud kunt toevoegen. Als je echter liever een professional inhuurt, zijn er veel verschillende soorten ontwerpers die gespecialiseerd zijn in verschillende aspecten van webdesign. Sommigen richten zich op grafisch ontwerp, terwijl anderen zich concentreren op codering. Je wilt een ontwerper vinden die ervaring heeft met het werken met Joomla!, WordPress, HTML, CSS en JavaScript.

Webdesign

Fullservice webdesign & mediabureau in Groningen: websites, webdesign en meer.. | Beter scoren in Google? Meer geld verdienen met je website? We hebben een oplossing voor iedere uitdaging!

Op zoek?

Wil je een website laten maken? Zoek je een grafisch ontwerper of webdesigner in Groningen? Heb je een vraag of wil je gewoon eens sparren? Bel of kom langs.

Contact

Dsignonline
Full-service mediabureua

Locatie Boterdiep 63
9712 AK Groningen

Locatie Daalwijkdreef 47
1103 AD Amsterdam

Correspondentie en pakketpost
Van Sijsenstraat 57a
9724 NM Groningen

+31(0)50 7850339
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.